animacje hedera

mlody91
User
Posty: 51
Rejestracja: 29 maja 2010, 17:14
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

animacje hedera

Postautor: mlody91 » 20 kwie 2016, 15:42

Witam

Mam w kombajnie Animacje kladacego sie zboza w Hederza, lecz sa to oryginalne skiny zboza, natomiast w nowej mapie mam calkie inne skiny zboza,a inne w hederze. Czy da sie tak zrobic, aby w hederze kladla sie tekstura zboza z nowej mapy?



eurat
User
Posty: 21
Rejestracja: 26 gru 2013, 18:04
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: animacje hedera

Postautor: eurat » 20 kwie 2016, 20:24

Trochę to pomieszałeś . Kombajn ma animację zboża sypanego do zbiornika i sypanego na przyczepę i jest to całkiem inna tekstura niż tekstura w hederze . Jeżeli używasz "MultiFruitCutters" to w tym modzie są tekstury dla każdego zboża wraz z animacją i ta tekstura choć nazywa się tak samo może mieć inny wygląd w stosunku do tekstury używanej przez mapę . Jeżeli tekstury mają ten sam rozmiar --piksel*piksel-- to możesz je podmienić i będą poprawnie obsługiwały hedera.Oczywiście też muszą być obie jednakowe w dds. i DXT3 na przykład --"maize_diffuse" i ta właśnie ma nietypowy wymiar.

mlody91
User
Posty: 51
Rejestracja: 29 maja 2010, 17:14
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: animacje hedera

Postautor: mlody91 » 20 kwie 2016, 23:59

Mam w hederze animacje oryginalnego zboża z mapy LS. Ładnie wszystko się układa, Ale gram na bolusiowo. I tam są inne tekstury zboża, nie wygląda to dobrze jak kosze. Heder jest naprawdę dobry i nie chcę go podmieniac. Więc da się podmienić ten skin w hederze by to zboże z bolusiowo było animacja?

Mam nadzieję,że zrozumiale napisałem :-) osoba która podejmie się zadania, nie zostanie bez wynagrodzenia

Awatar użytkownika
skolk
Moderator
Moderator
Posty: 697
Rejestracja: 09 lis 2010, 14:49
Lokalizacja: nie ważne!
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy

Re: animacje hedera

Postautor: skolk » 13 maja 2016, 15:19

musisz podmienić tekstury te od mapy do oryginalnem mapy w plikach gry a dokładniej klikasz PPM na ikone FS i wybierasz odtwórz lokalizację pliku > wchodzisz w DATA> MAPS> FOLIAGE i tam zamieniasz te pliki
93% userów przychodzi na forum tylko po dodatki, jeżeli należysz do tych 7% wklej to do podpisu!

Wróć do „Problemy rozwiązane FS 15”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości